Formular unic GDPR

INFORMARE GDPR 1/2

INFORMARE PRIVIND PRELUCRAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL / POLITICA REFERITOARE LA PRELUCRAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL

In conformitate cu Regulamentul UE 2016/679 privind protectia datelor cu caracter personal aplicabil din data de 25 mai 2018, RITTER.ro - Broker de Asigurare si Reasigurare SRL, Bucuresti, Sector 2, Str. Traian, Nr. 184-186, Etaj 7, CUI: 26782334, Reg.Com: J40/3925/15.04.2010, Autorizatie functionare 441/2010RBK-632 (Registrul brokerilor ), Aviz intermediar pensii private 87/2016, Aviz furnizor de programe F-0063, UNICREDIT BANK RO23BACX0000000764845000, in calitate de operator, in sensul Reg. UE 679/2016, va informeaza ca prelucreaza datele personale ale urmatoarelor categorii de persoane fizice: clienti/potentiali clienti, beneficiari sau potentiali beneficiari declarati ai contractului de asigurare si/sau a produselor/serviciilor oferite, vizitatori ai site-ului web, angajati si parteneri de afaceri.

RITTER.ro - Broker de Asigurare si Reasigurare SRL isi asuma angajamentul de a proteja datele cu caracter personal ale persoanelor vizate si de a ne conforma prevederilor legale si de reglementare aplicabile privind protectia acestora.

RITTER.ro - Broker de Asigurare si Reasigurare SRL aloca resurse pentru asigurarea confidentialitatii, integritatii si disponibilitatii datelor cu caracter personal pe care le colecteaza fizic, electronic prin toate canalele de comunicare, online prin intermediul site-ului web (www.ritter.ro) sau transmise si colectate prin alte canale de comunicare.

Securitatea datelor cu caracter personal este un factor important pentru RITTER.ro - Broker de Asigurare si Reasigurare SRL de care tine seama in cadrul relatiilor cu operatorii asociati, imputernicitii, tertii si toate partile interesate.

Principiile referitoare la securitatea datelor cu caracter personal, prezentate in continuare sunt revizuite periodic si contin angajamentul nostru de a proteja confidentialitatea, integritatea si disponibilitatea datelor personale ale partenerilor nostri, online si offline.

Aceasta informare ofera detalii despre prelucrarea datelor cu caracter personal, modul in care sunt utilizate datele din momentul in care le detinem si pana la stegerea lor. Sunt aplicabile masuri tehnice si organizatorice specifice sistemului de management al securitatii datelor cu caracter personal si informatiilor necesare furnizarii serviciilor RITTER.ro - Broker de Asigurare si Reasigurare SRLin conditii de securitate.

Ce date cu caracter personal prelucreaza RITTER.ro - Broker de Asigurare si Reasigurare SRL? Pentru noi, “date cu caracter personal” inseamna orice informatii privind o persoana fizica identificata sau identificabila (“persoana vizata”); o persoana fizica identificabila este o persoana care poate fi identificata, direct sau indirect, in special prin referire la un element de identificare, cum ar fi un nume, adresa de e-mail, telefon, adresa fizica, date de identificare din buletin/carte de identitate/pasaport, un identificator online.

**Oricare dintre date care nu se incadreaza in aceasta definitie constituie „date fara caracter personal”.

** Pentru a face demersuri in vederea intermedierii incheierii de contracte de asigurare si/sau a produselor/serviciilor oferite, cat si pentru executarea sau, dupa caz, reinnoirea unui astfel de contract, datele dumneavoastra personale, inclusiv, dar fara a se limita la cele de pe copia actului de identitate sau de pe alte documente de identificare, dupa caz, date privind sanatatea, imaginea dvs. vor fi colectate si prelucrate de catre RITTER.ro - Broker de Asigurare si Reasigurare SRL.

In consecinta, fara a avea la dispozitie datele dumneavoastra cu caracter personal necesare, RITTER.ro - Broker de Asigurare si Reasigurare SRL nu va putea intermedia oferta si incheierea politei de asigurare pe care o solicitati sau, dupa caz, a produselor/serviciilor oferite sau nu va putea intermedia executarea contractului de asigurare in care sunteti/veti fi parte/ale caror efecte se produc fata de dvs., inclusiv dar fara a se limita la activitatea de plata a despagubirilor. O eventuala prelucrare ulterioara in scopuri statistice se va face cu respectarea principiului reducerii la minim a datelor si, in masura in care este posibil, va exclude prelucrarea datelor cu caracter personal, presupunand date agregate, care nu sunt utilizate in sprijinul unor masuri sau decizii privind o anumita persoana fizica. RITTER.ro - Broker de Asigurare si Reasigurare SRL obtine date cu caracter personal si din urmatoarele surse: abonarea la serviciile noastre on-line (newsletter), trimiterea de comentarii prin intermediul formularelor de pe site-urile noastre, posta electronica, telefonic, WhatsApp, cataloage profesionale aplicabile domeniului nostru de activitate, prin participarea la expozitii, conferinte, site-uri profesionale si/sau retele sociale; in cazul in care accesati pagina noastra oficiala de Facebook, Google, Linkedin, Twitter etc., noi vom colecta informatiile privitoare la contul dumneavoastra. RITTER.ro - Broker de Asigurare si Reasigurare SRL proceseaza si date cu caracter personal ale persoanelor vizate, respectiv date personale referitoare la persoane fizice: clienti sau potentiali clienti, reprezentanti (spre exemplu: directori, administratori, asociati, imputerniciti, persoane de contact) ai clientilor sau potentialilor clienti, furnizori de produse si servicii sau alti parteneri de afaceri, angajati si colaboratori. Aceste categorii de informatii pot cuprinde: numele persoanei vizate, functie, loc de munca, adresa de e-mail, telefon, CNP sau alt numar de identificare national, adresa fizica (pentru facturare persoane fizice), imaginea, vocea, numere de inmatriculare auto. In conformitate cu cerintele legii 333/2003 privind paza bunurilor si valorilor, spatiile firmei sunt monitorizate video.

Nu prelucram in mod normal date personale cu caracter special. Daca suntem nevoiti sa prelucram astfel de date, o vom face in urmatoarele conditii:

 • exista un consimtamânt explicit in acest sens;
 • prelucrarea este necesara in scopul indeplinirii obligatiilor si al exercitarii unor drepturi specifice ale companiei sau ale persoanei vizate in domeniul ocuparii fortei de munca si al securitatii sociale;
 • prelucrarea este necesara pentru protejarea intereselor vitale ale persoanei vizate sau ale unei alte persoane fizice.

In cazul in care intermediem vanzarea de polite de asigurare si/sau a produselor/serviciilor oferite, colectam urmatoarele date personale:

 • Numele si prenumele, date de identificare din buletin/carte de identitate/pasaport, adresa de e-mail, adresa postala, adresa de facturare, numarul de telefon si detaliile bancare privind facturarea.
 • Date despre sanatate, identificarea sexului, data nasterii, tara si limba preferata.
 • IP, numele de utilizator si parola. Nu avem acces la parola propriu-zisa.

In cazul in care va abonati la mesajele noastre de marketing, colectam: IP, adresa de e-mail, user, nume, prenume, informatii privind sexul, data nasterii.

Datele cu caracter personal prelucrate sunt doar cele necesare scopurilor prelucrarii. In cazul politelor de asigurare RCA, Persoana vizata confirma ca datele si informatiile furnizate sunt conforme cu cele din certificatul de inmatriculare, precum si faptul ca persoana mentionata este proprietarul detinator al autovehiculului. In cazul celorlalte politele de asigurare, Persoana vizata confirma ca datele si informatiile furnizate sunt conforme, precum si faptul ca persoana mentionata este proprietarul detinator al bunului.

In cazul in care Persoana vizata nu este detinatorul bunului, acesta confirma ca reprezinta detinatorul bunului si ca a informat detinatorul bunului privind politica RITTER.ro - Broker de Asigurare si Reasigurare SRL referitor la prelucrarea datelor cu caracter personal sub sanctiunile aplicate faptei de fals in declaratii prevazute de Legea nr. 286/2009 privind Codul penal, cu modificarile si completarile ulterioare. Persoana vizata isi asuma intreaga raspundere privind datele furnizate si accepta faptul ca RITTER.ro - Broker de Asigurare si Reasigurare SRL nu va fi facut raspunzator fata de Persoana vizata si/sau detinatorul bunului si/sau fata de terte parti pentru prejudiciile de orice natura rezultate ca urmare a furnizarii unor informatii eronate de catre Persoana vizata. Persoana vizata garanteaza si isi asuma raspunderea pentru plata politei/politelor de asigurare.

Datele dvs.cu caracter personal sunt prelucrate pentru urmatoarele scopuri:

 • Procesarea comenzilor de produse sau servicii, comandate fie prin pagina noastra Web, fie prin linia telefonica pentru clienti, fie prin intermediul punctelor de asigurare. Aici, motivul juridic este ca datele sunt indispensabile pentru ofertarea si emiterea politei de asigurare si/sau a produselor/serviciilor oferite, iar unele informatii sunt indispensabile pentru indeplinirea obligatiilor legale.
 • Serviciul de asistenta pentru clienti. Pentru a oferi servicii clientilor si a elimina eventualele probleme in ofertarea si emiterea politei de asigurare, procesam datele personale in baza necesitatii respectarii acestor contracte.
 • Comunicarea. Utilizam datele colectate in scopul comunicarii cu dvs. intr-un mod personalizat. De exemplu, va putem contacta prin telefon, prin e-mail sau prin alte mijloace, pentru a va reaminti ca urmeaza o rata scadenta sau o polita ce va expira, pentru a va ajuta sa nu ramaneti niciodata fara asigurare, pentru a va comunica starea curenta a ofertei solicitate, a comenzii sau a reclamatiei dvs., pentru a obtine informatii suplimentare, daca este cazul sau pentru a va anunta ca trebuie sa actionati pentru a va mentine contul in stare activa daca este cazul. Procesam aceste date din cauza unui interes legitim, ce decurge din interesul legitim al companiei RITTER.ro - Broker de Asigurare si Reasigurare SRL, asa cum este descris mai sus.
 • Imbunatatirea serviciilor. Folosim datele pentru imbunatatirea continua a serviciilor si a sistemelor noastre, inclusiv pentru a adauga functii noi si, totodata, pentru a lua decizii informate, folosind analiza totala si business intelligence, toate bazate pe interesul nostru legitim, derivat din libertatea de afaceri si din nevoia de a imbunatati serviciile prestate, pentru mentinerea competitivitatii. Pentru a asigura protectia adecvata a drepturilor si a intereselor dvs., vom folosi date personale anonimizate in vederea imbunatatirii serviciilor.
 • Protectie, securitate si solutionarea disputelor. Putem prelucra datele si dintr-un interes legitim, care consta in a asigura protectia si securitatea sistemelor si a clientilor nostri, pentru prevenirea si detectarea fraudelor, rezolvarea litigiilor si implementarea acordurilor noastre , pe baza interesului legitim.
 • Oferte de marketing.
 • Scrisoarea informativa trimisa prin e-mail ( comunicari comerciale )
 • Va trimitem comunicari comerciale referitoare la gama de produse si servicii intermediate de compania noastra.
 • Aveti intotdeauna posibilitatea de a refuza aceste comunicari comerciale, solicitand dezabonare din fiecare e-mail. Pentru dezabonare, puteti contacta, de asemenea, direct serviciul nostru clienti sau persoana care raspunde de protectia datelor.
 • In cazul dezabonarii de la mesajele comerciale, nu vom mai utiliza datele dvs. electronice de contact in aceste scopuri. Vom reincepe utilizarea acestora doar daca va inscrieti sau daca le solicitati in mod expres.
 • Ofertele de marketing afisate pot fi selectate pe baza altor informatii dobandite despre dvs. in decursul timpului, plecand de la informatiile de contact, de la informatiile demografice si de la datele privind utilizarea produselor si a paginii noastre Web ( cookies, adresa IP, informatii furnizate de browser-ul dvs., clicuri, mesajele comerciale afisate, tipuri de produse de asigurari si/sau produse/servicii vizitate). Prelucrarea nu este complet automatizata, intrucat aceasta ar avea efecte juridice pentru dvs.

 • Daca nu sunteti clientul nostru, procesam datele pe baza acordului dvs.

 • Aveti dreptul sa obiectati oricand si gratuit fata de o astfel de prelucrare. Datele de contact sunt furnizate la sfarsitul acestui document.
 • Prelucrarea cookie-urilor din paginile Web operate de RITTER.ro - Broker de Asigurare si Reasigurare SRL
 • In cazul in care activati cookies in browser, procesam inregistrarile comportamentului din cookies-urile plasate pe pagina Web operata de compania Ritter, in scopul asigurarii unei functionalitati mai bune a paginii Web Ritter si in scopurile reclamelor pe internet ale companiei Ritter.
 • Indeplinirea unor obligatii legale si cerinte ASF sau ale altor autoritati.

Durata prelucrarii

Vom stoca datele cu caracter personal doar pe perioada de timp necesara pentru atingerea scopurilor de prelucrare expuse mai sus, cu respectarea in acelasi timp a cerintelor legale in vigoare si a interesului de protejare a drepturilor persoanelor vizate. Datele cu caracter personal colectate de RITTER.ro - Broker de Asigurare si Reasigurare SRL vor fi stocate dupa cum urmeaza: Pentru asigurari generale pe o perioada de 60 zile de la data ofertarii; Pentru asigurare de viata, pe o perioada de 180 zile de la data ofertarii, cu exceptia cazului in care am fost informati de asigurator ca s-a produs un risc asigurat. Daca in acest termen nu se emite un contract de asigurare sau nu exista un acord expres privind folosirea datelor cu caracter personal in scop de marketing, datele dumneavoastra vor fi sterse. Pentru datele personale stocate ca fiind parte a unui contract ce asigurare executat, datele se vor stoca conform legislatiei (legea arhivarii, legislatia primara si secundara din asigurari, legislatia fiscala si cea contabila). Pentru garantiile prin consimtamant durata de stocare si arhivare este atata timp cat acesta este in vigoare.

Procesam si stocam datele cu caracter personal:

 • pe o perioada absolut necesara pentru a asigura toate drepturile si obligatiile care rezulta din polita de asigurare, mai precis pe durata politei de asigurare pe intreaga sa perioada pana la scadenta timp de 1 an dupa sfarsitul perioadei politei de asigurare, pentru rezolvarea posibilelor dispute
 • pe durata cat Ritter, in calitate de administrator, este obligat sa pastreze informatiile, in conformitate cu reglementarile juridice generale. Documentele contabile, politele de asigurare sunt arhivate conform legii, pe o perioada de 10 ani de la emiterea acestora.
 • acordul privind ofertele de marketing este valabil timp de 2 ani sau pana la revocarea acestuia.

Drepturile persoanelor vizate care rezulta din aplicarea Regulamentului UE/ 679/2016:

 • Dreptul de Acces – puteti solicita accesul la datele dvs. cu caracter personal;
 • Dreptul de Rectificare sau de actualizare – puteti solicita companiei sa corecteze datele dvs. cu caracter personal care sunt inexacte sau incomplete;
 • Dreptul de Stergere – puteti solicita RITTER.ro - Broker de Asigurare si Reasiguraresa stearga datele dvs. cu caracter personal in cazul in care se aplica unul dintre urmatoarele temeiuri: -- Atunci cand datele cu caracter personal nu mai sunt necesare in legatura cu scopurile pentru care au fost colectate sau prelucrate; -- Va retrageti consimtamantul pe care se bazeaza prelucrarea si daca nu exista alt temei juridic pentru prelucrare; -- Va opuneti procesului decizional automatizat si nu exista temeiuri juridice intemeiate care sa prevaleze pentru prelucrare sau va opuneti prelucrarii in scopuri de marketing direct; -- Datele cu caracter personal au fost prelucrate ilegal; -- Datele cu caracter personal trebuie sa fie sterse pentru a respecta obligatia legala in temeiul dreptului Uniunii sau al dreptului intern care se aplica companiei; -- Datele cu caracter personal au fost colectate in legatura cu oferta serviciilor societatii informationale. -Dreptul de Restrictionare – puteti solicita RITTER.ro - Broker de Asigurare si Reasiguraresa restrictioneze modul in care prelucreaza datele dvs. cu caracter personal in cazul in care se aplica unul dintre urmatoarele: -- Contestati exactitatea datelor dvs. cu caracter personal, pentru o perioada care sa permita RITTER.ro - Broker de Asigurare si Reasigurare sa verifice exactitatea datelor dvs. cu caracter personal; -- Prelucrarea este ilegala si va opuneti stergerii datelor cu caracter personal si solicitati in schimb restrictia de utilizare a acestora; -- RITTER.ro - Broker de Asigurare si Reasigurare nu mai are nevoie de datele cu caracter personal in scopul prelucrarii, dar ele sunt solicitate de dvs. pentru constatarea, exercitarea sau apararea unui drept in justitie; -- V-ati opus prelucrarii in conformitate cu dreptul de a obiecta si procesului decizional automatizat, in asteptarea verificarii daca temeiurile legitime ale companiei prevaleaza asupra temeiurilor dvs.
 • Dreptul la Portabilitate – puteti solicita RITTER.ro - Broker de Asigurare si Reasigurare primirea datelor dvs. cu caracter personal intr-un format structurat, utilizat in mod curent, prelucrabil automat sau, in masur in care este posibil din punct de vedere tehnic, sa transfere datele dvs. cu caracter personal catre o alta organizatie;
 • Dreptul de a obtine confirmarea cu privire la faptul ca datele cu caracter personal referitoare la Dvs. sunt sau nu prelucrate si comunicate intr-o forma inteligibila;
 • Dreptul de va modifica sau retrage consimtamantului. Acest drept se aplica numai daca a fost colectat consimtamantul dvs. – va puteti retrage oricand consimtamantul pentru prelucrarea datelor dvs. cu caracter personal pentru care v-ati dat consimtamantul, fara a aduce atingere legalitatii consimtamantului dat inainte de revocare;
 • Dreptul la opozitie – puteti sa va opuneti prelucrarii datelor dvs. cu caracter personal care o privesc, cu exceptia cazului in care RITTER.ro - Broker de Asigurare si Reasigurare demonstreaza ca are motive legitime care justifica prelucrarea;
 • Dreptul de a vi se comunica orice rectificare sau stergere sau restrictionare a prelucrarii;
 • Dreptul de a fi notificat in caz de incalcare a securitatii datelor;
 • Dreptul sa depuneti o plangere la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal.

Catre cine poate dezvalui RITTER.ro - Broker de Asigurare si Reasigurare datele cu caracter personal si in ce tari poate transfera aceste date?

Categoriile de destinatari si imputerniciti: RITTER.ro - Broker de Asigurare si Reasigurare ar putea comunica datele cu caracter personal colectate direct sau prin intermediul unor imputerniciti, urmatoarelor categorii de destinatari: societati de asigurare/reasigurare precum si altor companii din grupul din care acestea fac parte, Pool-il de Asigurare impotriva Dezastrelor Naturale (PAID), autoritati ale statului (inclusiv autoritati fiscale), furnizori implicati in mod direct/indirect in procesul de asigurare (unitati reparatoare, clinici, consultanti, experti, dezvoltatori de servicii IT, societati de arhivare, banci, furnizori de servicii de arhivare, cabinete de avocatura, firme de curierat etc.), din Romania sau din Uniunea Europeana/Spatiul Economic European, asigurandu-ne insa intotdeauna ca instituim garantii adecvate pentru protejarea datelor tale (spre exemplu, clauze contractuale standard, existenta unor reguli corporatiste obligatorii etc), autoritatilor judecatoresti, autoritatilor publice centrale, autoritatilor publice locale, organizatiilor internationale, furnizorilor de servicii si de bunuri, birourilor de credit, societatilor de asigurare si reasigurare, societatilor de leasing financiar si operational, fondurilor de pensii private, organizatiilor profesionale, organizatiilor de cercetare a pietei, agentiilor de colectare a debitelor/recuperare a creantelor, agentii de stat, guvernamentale.

Politica de folosire cookie

Cookie-ul este un fisier de mici dimensiuni, format din litere si numere, care va fi stocat pe computerul, terminalul mobil sau alte echipamente ale unui utilizator de pe care se acceseaza internetul. Cookie-ul este instalat prin solicitarea emisa de catre un web-server unui browser (ex: Internet Explorer, Chrome) si este complet “pasiv” (nu contine programe software, virusi sau spyware si nu poate accesa informatiile de pe hard drive-ul utilizatorului).

Cookie-urile in sine nu solicita informatii cu caracter personal pentru a putea fi utilizate si, in cele mai multe cazuri, nu identifica personal utilizatorii de internet.Datele personale colectate prin utilizarea Cookie-urilor pot fi colectate doar pentru a facilita anumite functionalitati pentru utilizator. Aceste date sunt criptate intr-un mod care face imposibil accesul persoanelor neautorizate la ele.

Limitarea folosirii cookie-urilor poate afecta anumite functionalitati ale paginii web. Cookie-urile reprezinta punctul central al functionarii eficiente a Internetului, ajutând la generarea unei experiente de navigare prietenoase si adaptata preferintelor si intereselor fiecarui utilizator. Refuzarea sau dezactivarea cookie-urilor poate face unele site-uri imposibil de folosit. Refuzarea sau dezactivarea cookie-urilor nu inseamna ca nu veti mai primi publicitate online – ci doar ca aceasta nu va mai putea tine cont de preferintele si interesele dvs, evidentiate prin comportamentul de navigare.

Folosim doua tipuri de cookie-uri: de sesiune si fixe. Cele per sesiune sunt fisiere temporare ce ramân in terminalul utilizatorului pâna la terminarea sesiunii sau inchiderea aplicatiei ( browser-ului web ). Cele fixe ramân pe terminalul utilizatorului pe o perioada definita de parametrii cookie-ului sau pâna sunt sterse manual de utilizator.

Folosim cookie-uri pentru a personaliza continutul si anunturile, pentru a oferi functii de retele sociale si pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de retele sociale, de publicitate si de analize informatii cu privire la modul in care folositi site-ul nostru. Acestia le pot combina cu alte informatii oferite de dvs.sau culese in urma folosirii serviciilor lor.

Va rugam sa consultati politica referitoare la utilizarea cookie-urilor postata pe site-ul nostru. Pentru orice solicitari pe care le puteti avea cu privire la exercitarea drepturilor mentionate mai sus, pentru retragerea consimtamântului, sau pentru a ne adresa orice alte intrebari privitoare la cele comunicate prin prezenta, puteti sa contactati RITTER.ro - Broker de Asigurare si Reasigurare SRL la adresa de e-mail: dpo@ritter.ro , si/sau la adresa postala mentionata mai mai sus, in atentia Responsabilului cu Protectia Datelor.

In cazul in care datele cu caracter personal comunicate sunt ale unui minor, parintele sau tutorele va fi cel informat pentru copilul minor. Daca nu sunteti de acord cu prelucrarea datelor conform celor indicate mai sus, vom fi in imposibilitatea de a va oferi serviciile noastre.

DATE PERSONALE SI SEMNATURA 2/2
Icon securitate Twispay
20% reducere cu codul RITTER

RITTER.RO - Broker de Asigurare SRL

Telefon: 0755100102
Bucuresti, Sector 2, Str. Traian, Nr. 184-186, Etaj 7

CUI: 26782334
Reg.Com: J40/3925/15.04.2010
Capital social: 795.760 LEI

Autorizatie functionare ASF 441/2010
RBK-632 ( Registrul brokerilor )
Aviz ASF intermediar pensii private 87/2016
Aviz ASF furnizor de programe F-0063

UNICREDIT BANK
RO23 BACX 0000 0007 6484 5000
Se incarca ... asteptati