Cum te protejezi de fulgere pe munte: Sfaturi de la Salvamont si ce asigurari te pot ajuta

Sezonul estival este in plina desfasurare, iar multi dintre noi ne dorim sa ne bucuram de frumusetea muntilor. Insa, vremea capricioasa din zonele montane poate transforma o excursie relaxanta intr-o experienta periculoasa. Fulgerele sunt un pericol real, iar Salvamontul ne avertizeaza asupra importantei de a fi pregatiti.

Ce spun salvamontistii:

  • Nu ignora prognoza meteo! Consultati prognoza meteo inainte de a pleca la munte, mai ales daca sunt anuntate furtuni puternice. Exista o multime de aplicatii care va pot oferi informatii actualizate despre vreme.
  • Recunoasteti primele semne ale furtunii. Daca observati nori negri, vant puternic sau fulgere la distanta, este momentul sa va gasiti un loc sigur.
  • Cautati adapost. Daca sunteti prinsi de o furtuna, cautati adapost intr-o grota sau sub un copac cu coroana mica. Asigurati-va ca sunteti la o distanta sigura de peretii laterali, deasupra capului si de intrarea in grota.
  • Nu stati langa obiecte metalice. Fulgerul poate calatori prin obiecte metalice, asa ca evitati sa stati langa ele in timpul unei furtuni.
  • Nu folositi telefonul mobil. Telefonul mobil poate atrage fulgerul, asa ca este recomandat sa il opriti in timpul unei furtuni.

Ce asigurari te pot ajuta:

  • Asigurarea de accidente personale: Aceasta asigurare va poate acoperi costurile tratamentului medical in cazul unui accident, inclusiv in cazul unui fulger.
  • Asigurarea de raspundere civila: Aceasta asigurare va poate acoperi costurile daunelor pe care le-ati putea provoca altora in cazul unui accident.
  • Asigurarea de calatorie: Aceasta asigurare va poate acoperi costurile de repatriere in cazul unui accident sau a unei boli.

Este important sa va informati cu privire la tipurile de asigurari disponibile si sa alegeti cea mai potrivita pentru nevoile dumneavoastra.

Icon securitate Twispay
20% reducere cu codul RITTER

RITTER.RO - Broker de Asigurare SRL

Telefon: 0755100102
Bucuresti, Sector 2, Str. Traian, Nr. 184-186, Etaj 7

CUI: 26782334
Reg.Com: J40/3925/15.04.2010
Capital social: 795.760 LEI

Autorizatie functionare ASF 441/2010
RBK-632 ( Registrul brokerilor )
Aviz ASF intermediar pensii private 87/2016
Aviz ASF furnizor de programe F-0063

UNICREDIT BANK
RO23 BACX 0000 0007 6484 5000
Se incarca ... asteptati